10 Şubat 2013 Pazar

Seçimler seçimler...

Sevgili Özom bir e-mail göndermiş ve aşağıdaki link'i okumamı önermiş:


Çok doğru, çok da hoş ve güzel bir yazı gerçekten de. İngilizce bilmeyenler için çok kısa bir özet geçmek gerekirse her ne olduysak bunu yaptığımız seçimlerin sonucunda olduğumuzu ve seçerek gene her şeyi istediğimiz hale getirebileceğimizi yazıyor. Ne yemeyi ve ne yapmayı seçtiğimiz, seçimlerimizin ne derece iyi ya da kötü olduğu doğrultusunda bizi zayıf ya da güçlü kılıyor.

Ciddi bir disiplin işi aslında sürekli olarak doğru seçimleri yapmaya çalışmak. Evde yayılıp mısır yiyerek film seyretmektense yağmurlu ve soğuk da olsa hava giyinip dışarıya kendimizi atmak ve yürümek mesela... İki seçenekten birine karar vermek ve onun sonucunu yaşamak.

Bu sabah evde tembel tembel dolanarak kendimi oyalarken ve günün kalanında ne yapsam diye düşünürken Özomdan gelen bir sms'le dürtülmek, "hayır, üşenmemeliyiz ve hareket etmeliyiz" mesajına uyarak eşofmanları üzerime geçirmek ve de 45 dakika (yaklaşık 4 km) tempolu bir yürüyüş yaptıktan sonra eve gelip ara öğünümü yemek iyi bir seçim oldu kendi adıma.

Ve bunun için de Özoma sonsuz teşekkür etmem lazım: iyi ki varsın kızım, ne de iyi ettin beni bir silkeledin! Sağol. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder